Nyheter
Anna Sehlin (V)

Anna Sehlin nytt landstingsråd för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting

Idag valdes Anna Sehlin från Västra Södermalm till Vänsterpartiets oppositionslandstingsråd i Stockholms läns landsting och efterträder därmed Håkan Jörnehed.

Vi i Vänsterpartiet är glada över att Anna Sehlin tackade ja till att axla rollen som oppositionslandstingsråd under mandatperioden 2018-2022. Med en gedigen erfarenhet av utomparlamentariskt arbete med miljöfrågor har hon fått väljarnas förtroende att företräda Vänsterpartiet i landstinget.

– Kollektivtrafik, klimat, miljö, regionplanering är de frågor jag känner störst engagemang för. Alla dessa områden ansvarar landstinget för. Vi måste ha ett nära samarbete med facken, intresseorganisationer och vara lyhörda inför personalen som sliter i sjukvården och kollektivtrafiken.

Efter gårdagens besked att Miljöpartiet lämnar det rödgröna blocket för att styra tillsammans med Alliansen är Vänsterpartiet redo för ännu en mandatperiod fylld av tuff oppositionspolitik. Vi har gått starkt framåt i landstinget och är tredje största parti. Med ett landstingsråd som Anna Sehlin känner vi oss redo att förvalta väljarnas förtroende och stöd på bästa möjliga sätt.

Kopiera länk