artikel

V: ”Inget som helst behov av ny vårdcentral på Östermalm

– Det absolut sista stället i Stockholmsregionen som behöver en ny vårdcentral är Östermalm.

Det säger Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm efter majoritetens beslut att ge vårdföretaget Kry tillstånd starta en vårdcentral i innerstan.

Porträttbild av Jonas Lindberg
Foto: Anna Drvnik

– Den politiska majoriteten bankar bara igenom avtal och får det att se ut som vilken etablering som helst, när det i själva verket handlar om en stor, strategisk diskussion om hur vårdens resurser ska prioriteras, säger Jonas Lindberg.

– Hur vi ska kunna leva upp till hälso- och sjukvårdslagens mål avseende en behovsstyrd, likvärdig och effektiv vård reduceras till enbart en fråga om valfrihet och att en privat aktör tillåts etablera sig var den vill?

Läs hela texten här!

Kopiera länk