Psykisk ohälsa

Ge personalen i sjukvården återhämtning

Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson, (V) region Stockholm
Anna Sehlin (V). Foto: Erik Nordblad
Anna Sehlin (V), regionråd i region Stockholm

Efter en exceptionell vår är det fortfarande osäkert om vårdpersonalen kan få den vila som behövs. Det bör finnas mer stöd, både på kort och lång sikt. Därför vill vi att Region Stockholm startar en mottagning och verksamhet som riktar sig exklusivt till vårdpersonal med psykisk ohälsa och utmattningstillstånd.
Det skriver Vänsterpartiets Anna Sehlin och Jonas Lindberg.

Det stämmer att vi har en vårdskuld, alla har under de senaste månaderna sedan corona slog till fått offra något. Vissa har fått sina operationer framflyttade. Andra har mist sina liv. Mitt i allt detta får vi inte missa personalen som ska orka allt detta. Vi har även en arbetsmiljöskuld.

Läs hela artikeln här!

Kopiera länk