Nyheter
Bild på vårdpersonal i operationsrum

Ni satsar inte på vården – ni skär ner

Borgerliga makthavare sysslar med siffertrixande och dimridåer, när de ideligen påstår att de satsar på sjukvården. Det menar Jonas Lindberg och Catarina Wahlgren.

Senast i raden av märkliga inlägg står Irene Svenonius (M) för, som – i polemik med representanter från samtliga stora fackförbund inom hälso- och sjukvården – hävdar att Moderaterna satsar stora summor på vården.

I ett Exceldokument kan det se ut som om vården får mer resurser. Men med andra handen drar de blågröna tillbaka betydligt mer resurser och kräver att vårdpersonal ska bedriva ”mer vårdproduktion”. Dessutom finns andra vårdformer som inte fått någon uppräkning i ersättning alls på 5-6 år. Trots demografi, läkemedelskostnader och personalens löner.

Läs mer på Dagens Medicin

Läs debattartikel från vårdpersonalens representanter i SvD

Kopiera länk