artikel
Avgå Svenonius (m)

Ta ansvar för haveriet i äldrevården, Irene Svenonius!

Den 24 november presenterade Ivo sin fördjupade granskning av den medicinska vården på särskilda boenden under coronapandemins första våg. Domen är hård. Patienterna har inte fått vård utifrån behov och inte de individuella läkarbedömningar de har rätt till. Det genomprivatiserade vårdsystemet har visat sig odugligt för att skydda de svagaste.

Läs mer i vår debattartikel i Dagens ETC, där vi lägger skulden där den hör hemma – hos Irene Svenonius (M) och den blågröna koalition som styr regionen. Artikeln är skriven av Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för V Region Stockholm, Clara Lindblom, oppositionsborgarråd i Stockholms stad och Karin Rågsjö, Vänsterpartiets hälsopolitiska talesperson och riksdagsledamot.

Kopiera länk