Klimat
Anna Sehlin framför buss

Sänk SL-taxan tillfälligt till 500 kr

Vänsterpartiet föreslår nu att Region Stockholm ska sänka priset för ett månadskort hos SL till 500 kronor i sex månader.

Rysslands krig i Ukraina har gjort att bränslepriserna är skyhöga. För att människor ska ha råd att förflytta sig och för att få ner bränsleutsläppen vill vi sänka priserna i kollektivtrafiken.
Anna Sehlin framför buss
– För att nå våra klimatmål behöver fler promenera, använda cykel eller kollektivtrafik. En lägre taxa i kollektivtrafiken gör det lättare för stora grupper i samhället, särskilt för dem med låga inkomster, att ta sig till arbetet, skolan och fritidsaktiviteter på ett klimatsmart sätt, säger Anna Sehlin, regionråd för Vänsterpartiet i Region Stockholm.
Vänsterpartiet i Region Stockholm har sedan tidigare lagt finansierade förslag om att sänka taxorna för alla. Vi vill också ta bort dem helt för barn och unga samt pensionärer som reser i lågtrafik. Nu när Vänsterpartiet nationellt skjuter till medel till Region Stockholm kan vi göra ännu mer och sänka priset till 500 kr.
– Lägre biljettpriset kan också få de pendlare som väljer bil framför buss och tåg under pandemin att komma tillbaka till kollektivtrafiken, säger Anna Sehlin.

Läs vad DN skriver här.

Kopiera länk