Kollektivtrafik

Så tycker politikerna om att betala tillbaka SL:s årskort

Budskapet från SL är glasklart: Åk inte kollektivt om du inte måste.

De allra flesta stockholmare gör som de blir tillsagda. Men alla är inte glada över det.

Drygt 14 000 har under 2020 köpt årskort hos SL. I den här gruppen är det ordentligt upprört då SL inte betalar tillbaka några årskort trots att de själva uppmanar resenärerna att inte använda den produkt de sålt till resenärerna.

Vänsterpartiet tycker att årskorten ska pausas och återaktiveras när det blir fritt att åka som vanligt. Anna Sehlin, regionråd för V kommenterar:

Anna Sehlin (V). Foto: Erik Nordblad
Anna Sehlin (V), regionråd i region Stockholm

– Vi vill att SL och trafikförvaltningen tillåter att årskorten pausas. Då kan de återaktiveras när restriktionerna är borta. Det blir mindre administration än återbetalning men resenärerna som inte reser med kollektivtrafiken och har årskort får ändå lite tillbaka med tanke på möjligheten att pausa korten, skriver regionrådet Anna Sehlin (V).

Kopiera länk