Kollektivtrafik

V: Vi litar på att våra resenärer vill göra rätt för sig

En minskning förra året. Men enligt trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) ökar nu fuskåkandet i SL-trafiken under coronakrisen när biljettkontrollerna ställts in. Nu vill han återuppta kontrollerna så snabbt som möjligt och se över andra åtgärder mot fusket.

Anna Sehlin (V). Foto: Erik Nordblad
Anna Sehlin (V), regionråd i region Stockholm

Anna Sehlin (V), oppositionsregionråd, menar att en annan lösning än kontroller behövs.

Vänsterpartiet vill istället se öppna spärrlinjer, och möjlighet att blippa SL-kortet på bussens bakdörrar.

– Det visar att vi litar på att våra resenärer vill göra rätt för sig utan att behöva bli kontrollerade. Vi tror inte på mer uniformerad personal med fokus på att kontrollera och bötfälla resenärer utan vi tror att kollektivtrafiken blir mer trygg med ökad personaltäthet med fokus på att hjälpa resenärer att hitta rätt och vara trygghetsvärdar, säger Anna Sehlin.

Läs hela artikeln här!

 

Kopiera länk