Kollektivtrafik

Pandemin kräver mer – inte mindre kollektivtrafik

– I pandemins inledning drogs vissa turer inom SL in. Trafiken är idag återställd till det normala men ingenting har gjorts för att minska trängseln på de mest belastade linjerna. Tätare turer är tydligen inte effektivt mot trängsel, enligt SL.

Catarina Wahlgren, gruppledare Vänsterpartiet Region Stockholm

Det säger Catarina Wahlgren, gruppledare för Vänsterpartiet Region Stockholm.

– Folkhälsomyndigheten har uppmanat resenärer att hålla avstånd men ändå har SL-bussar varit överfulla.

– Anställda i kollektivtrafiken har under lång tid larmat om dåliga arbetsvillkor, underfinansiering och nedskärningar av resurser i form av personal och underhåll. Här handlar det både om arbetsmiljö och fortsatt minskad smittspridning av covid-19, fortsätter Catarina Wahlgren.

– SL har svårt att styra trafiken efter behov eftersom de anlitar många olika aktörer, utefter olika upphandlingar och avtal. Det är inte bara att flytta en buss från Ekerö till Norrtälje. Det hade varit enklare om SL körde all trafik själva!

Kopiera länk