Sjukvård

Vårdpersonalen har redan ställt sina krav, L

I Region Stockholm har Liberalerna, genom Anna Starbrink som är hälso- och sjukvårdsregionråd, ansvar för övergripande hälso- och sjukvårdsfrågor för nästan 2,4 miljoner invånare.

Hennes styre, tillsammans med finansregionrådet Irene Svenonius, har kantats av varsel, förlossningskriser, personalbrist, miljardrullning till konsuler och ett massivt missnöje som till och med lett till ett upprop från vårdpersonalen själva som pågår just nu.

Vårdpersonalens krav är glasklara. Kraven är att samtliga varsel ska dras tillbaka, att anställningsstopp och sparkrav tas bort, att vårdcentralerna får mer resurser och att de styrande politikerna i Region Stockholm börjar prioritera rätt så att de sjukaste patienterna får den vård de behöver.

Så om Liberalerna menar allvar med att förbättra arbetsmiljön för vårdpersonalen och att anställda ska gå till jobbet med tillförsikt är det dags för handling, inte mer snack. Personalen har redan tydligt sagt vad de behöver och det är då rakt inte fler uppdrag till olika myndigheter om att ge mer råd.

Läs hela debattartikeln på Aftonbladet här!

Kopiera länk