Sjukvård
Anna Sehlin (foto: Erik Nordlund)

Vård är viktigare än vinst

Moderaterna och stödpartierna jublar över Karolinska sjukhusets överskott i budgeten. Vi i Vänsterpartiet tycker att ingen ska behöva undra om den får rätt eller tillräcklig vård beroende av om sjukhuset de besöker har god ekonomi eller inte. Ett sjukhus ekonomi är en politisk fråga och den politik den blågröna majoriteten i region Stockholm för kräver att alla verksamheter presterar vinst eller utstår repressalierna som kommer om vinsten uteblir.

Karolinskas uteblivna underskott beror delvis på att personal har slutat och bördan för kvarvarande personal är idag större. Det finns ingenting som heller talar för att siffrorna kommer hålla i sig då en stor del av pengainflödet kommer från att sjukhuset fått extrapengar för att vårda covid-sjuka.

Läs hela artikeln här!

Kopiera länk